16 juli 2024

Delft – Sleutel schapenwei voor Natuurlijk Delfland

De gemeente Delft heeft op 4 januari de sleutel van de schapenwei Laan van Groenewegen overhandigd aan Natuurlijk Delfland.

Er is eerder een overeenkomst getekend waarin Natuurlijk Delfland de weide beheert. Er komen ook schapen van de Agrarische Natuurvereniging Vockestaert en bij het dagelijks beheer zijn acht bewoners betrokken.

Deze schapenweide is circa 50 x 30 meter groot en is één van de laatste open stukken in de wijk Voordijkshoorn. De schapenwei ligt nu aan een weg, die tot 1956 een vaart was en toen is gedempt en in een weg veranderd. De tuinders vervoerden hun producten naar de Delftse veiling in Den Hoorn.

Een van de bewoners die bij het dagelijks beheer betrokken is, woont al 74 jaar in zijn huis aan de Laan van Groenewegen en heeft het allemaal meegemaakt. Naast zijn huis staat nog een stukje kas van vroeger. De gemeente Delft heeft besloten dat dit gebiedje de functie van openbaar groen heeft.

Natuurlijk Delfland heeft veel ervaring in het beheer van natuur, in Delft, Midden-Delfland en Westland circa 15 boomgaarden en vele tientallen knotbosjes in beheer.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com