25 juni 2024

Den Haag – Man aangehouden na achtervolging op de A4

De politie heeft zondag 10 januari om 01.10 uur een 34-jarige man uit Amsterdam aangehouden na een achtervolging op de A4.

De achtervolging vond plaats na het oprollen van een illegale gokpartij in een pand aan de Veraartlaan in Rijswijk.

Rond 24.00 uur werd een melding gedaan van een mogelijk steekincident in een pand aan de Veraartlaan. Het bleek te gaan om een leegstaand pand en de agenten troffen daar geen slachtoffer aan, wel renden er opeens enkele personen uit het pand en troffen de agenten nog dertig personen aan in een ruimte met drie pokertafels, fiches en speelkaarten. De identiteit van de personen, mannen en vrouwen, werd vastgesteld waarna ze mochten gaan.

Agenten die net bij het pand aankwamen vanwege het mogelijk steekincident zagen een man uit het pand rennen. De man werd gesommeerd om te blijven staan, maar deze stapte ondanks aanwijzingen toch in zijn auto en startte de motor. Een agent trok hierop het vuurwapen en een ander probeerde de man uit zijn auto te trekken.

De man gaf echter gas en reed tijdens het wegrijden met zijn auto tegen een been van de agente. Zij raakte licht gewond. De automobilist reed weg in de richting van de A4 en werd na een achtervolging uiteindelijk ter hoogte van Hoogmade aangehouden.

De agent doet aangifte wegens poging tot doodslag. De goederen die gebruikt zijn bij het illegaal gokken zijn in beslag genomen. De politie doet verder onderzoek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com