16 juni 2024

Leidschendam-Voorburg – Subsidie voor duurzame verbouwing

De gemeente Leidschendam-Voorburg stelt in 2021 opnieuw geld beschikbaar om inwoners te stimuleren woningen en panden te verduurzamen.

Vanaf 1 februari 2021 kunnen particuliere woningeigenaren en Vereniging van Eigenaren (VvE’s) gebruik maken van een subsidieregeling.

Net als vorig jaar zet de regeling in op isolerende maatregelen, zoals een groen dak, isolatie en HR++Glas. Hiervoor is in totaal 350.000 euro beschikbaar.

Daarnaast is het voor woningeigenaren en VvE’s mogelijk een Energiebespaarlening aan te vragen bij het Nationaal Warmtefonds. De rente die de Energiebespaarlening vraagt op een lening verlagen we met circa 1 %, zodat lenen voor deze investering voordelig en rendabel is.

Wethouder duurzaamheid Jan-Willem Rouwendal: “Door het opnieuw geld beschikbaar te stellen voor het verduurzamen van woningen, stimuleert de gemeente de overgang naar gasloos wonen. Het vergroenen van daken en isoleren van de bestaande woningvoorraad helpt bij het klimaatadaptief inrichten van de gemeente”.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com