15 juli 2024

Den Haag- Verdachten aangehouden bij grote actie vastgoedcriminaliteit

Er zijn vijf verdachten aangehouden bij een grote actie tegen vastgoedcriminaliteit. Het gaat om inwoners van onder meer Den Haag. Een van de verdachten staat internationaal gesignaleerd. Er werden ook 55.000 euro, grondstoffen voor drugs en versnijdingsmiddelen, nep-merkkleding en valse identiteitspapieren in beslag genomen.

Er werden 13 panden doorzocht in Den Haag, Rotterdam en Barendrecht. Criminelen maken gebruik van vastgoed om bijvoorbeeld wapens, drugs en crimineel geld op te slaan. Dit zorgt voor gevaarlijke situaties in de woonomgeving én grote problemen voor de verhuurder.

Vrijwel altijd is er sprake van spookbewoning; de verdachten verblijven wel in de woning maar staan niet ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP). De eigenaar verhuurt zijn woning vaak via een verhuurmakelaar en weet niet dat deze verhuurmakelaar een criminele klantenkring heeft.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com