21 februari 2024

Den Haag krijgt ‘Week tegen Mensenhandel’

Het stadsbestuur mikt op een week in oktober 2021, rond de Europese dag tegen mensenhandel (18 oktober). Mensen uitbuiten voor persoonlijk gewin door gebruik van dwang of misbruik van een kwetsbare positie: dat is mensenhandel. Het is een vorm van ondermijnende criminaliteit met naar schatting duizenden slachtoffers in Nederland.

In Den Haag zijn jaarlijks gemiddeld 145 slachtoffers in beeld bij de hulpverlening. Het werkelijke aantal slachtoffers van uitbuiting ligt waarschijnlijk veel hoger.

“Bewustwording en voorlichting zullen centraal staan in de Haagse Week tegen Mensenhandel, die past bij ons profiel als internationale stad van Vrede & Recht. Het programma wordt nu voorbereid”, zegt wethouder Kavita Parbhudayal van Zorg, Jeugd en Volksgezondheid.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com