22 juli 2024

Rijswijk – Man in rolstoel achtergelaten bij brandweerkazerne

De politie is een onderzoek gestart nadat in de nacht van dinsdag 9 op woensdag 10 februari een ernstig gehandicapte man in een rolstoel werd aangetroffen in de omgeving van de brandweerkazerne aan de Burgemeester Elsenlaan in Rijswijk.

Een voorbijganger waarschuwde de hulpdiensten toen hij de man in de rolstoel zag staan. Hij is met onderkoelingsverschijnselen direct vervoerd naar het ziekenhuis.

Door zijn handicap kan de man niet communiceren. Hij had ook geen identiteitsbewijs bij zich. De politie schat in dat hij rond de 20 jaar oud is. Wel is bij de man een briefje gevonden waarin onder andere staat dat zijn moeder niet meer voor hem kan zorgen, zijn familie dakloos is en dat hij daarom is achtergelaten.

Het onderzoeksteam komt graag in contact met zijn familieleden om met hen de mogelijkheden voor hulpverlening te bespreken. De politie onderzoekt door wie de man daar is neergezet en hoe hij in Rijswijk is terecht gekomen. De man kan zich namelijk niet zelfstandig verplaatsen. Verder doet de politie onderzoek naar de identiteit van de aangetroffen man.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com