25 juni 2024

Den Haag – Internationale Vrouwendag: ‘Invloed met Impact’

Op zondag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Tussen 2 en 8 maart laat de gemeente samen met verschillende organisaties het belang van dit onderwerp zien en vieren we (online) samen met de hele stad de successen en ontwikkelingen van afgelopen jaar. Het thema van Vrouwendag 2021 is ‘Invloed met Impact’.

Meer dan ooit spelen vrouwen een belangrijke rol in onze samenleving. Door hun krachten te bundelen werken zij op een positieve manier aan maatschappelijke uitdagingen en laten zij hun stem horen in vraagstukken rondom sociale gelijkwaardigheid.

De activiteiten worden georganiseerd door culturele instellingen en vrouwenorganisaties en zijn zeer divers: podcasts, debatten, films, online magazines, theater- en muziekvoorstellingen, workshops/masterclasses en exposities.

Dit jaar is er ook aandacht voor de rol van de man. In het ’Uitvoeringsprogramma vrouwenemancipatie’ wordt aangegeven dat emancipatie niet alleen een zaak is voor vrouwen. Wat is de invloed van mannen (vader, zoon, broer en partner) als het gaat om emancipatie, bijvoorbeeld binnen het gezin, de cultuur, het geloof of de opvoeding? Stichting Rainbow en PEP Den Haag spelen hierop in en gaan met een aantal mannen in gesprek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com