23 april 2024

Delft – DOK verslagen door bezuinigingen

DOK Delft moet de komende jaren fors bezuinigen. Het college van burgemeester en wethouders heeft aangegeven nog eens 400.000 euro op de subsidie aan DOK te willen gaan korten. Hiermee komt de bezuiniging op 680.000 euro vanaf 2020, 17% van de totale subsidie.

De afgelopen jaren heeft DOK al flinke keuzes moeten maken: de vestiging in Tanthof werd gesloten, evenals de kunstuitleen en de muziek- en filmafdeling. Ook werd de focus verlegd van volwassenen naar de jeugd. En de verbouwing van het pand aan het Vesteplein heeft ons weliswaar het prachtige OPEN opgeleverd, maar ook het samen huisvesten met De VAK kwam voort uit een bezuinigingsopdracht.

Het is nog te vroeg om te zeggen wat DOK af moeten stoten om de bezuiniging te realiseren. Bovendien moet de gemeenteraad ook nog met het voorstel instemmen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com