20 mei 2024

Den Haag – Extra financiële steun voor inwoners die geraakt zijn door coronamaatregelen.

Vanaf volgende week kunnen alle Haagse inwoners die, vanwege de coronamaatregelen, te maken hebben met minder inkomsten een Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) aanvragen.

Het maakt voor de aanvraag niet uit of iemand werkzoekend, in loondienst of ondernemer is. Deze regeling is er voor Hagenaars die hoge vaste woonlasten hebben en verminderde inkomsten. Afhankelijk van de situatie bedraagt de hoogte van de regeling eenmalig 750 of 1.500 euro.


De TONK is met terugwerkende kracht aan te vragen voor de periode van 1 januari 2021 tot en met 30 juni 2021. Aanvragen moeten uiterlijk op 31 juli 2021 zijn ingediend. De tegemoetkoming wordt eenmalig verstrekt voor de gehele periode waarop de regeling betrekking heeft.

De tegemoetkoming zal niet in alle gevallen dekkend zijn voor alle bovenmatige woonkosten. De huishoudens die echt klem komen te zitten kunnen gebruik maken van de woonkostentoeslag of de reguliere bijzondere bijstand. Voor de resterende financiële problemen vragen wij de Haagse inwoner contact op te nemen met de Helpdesk Geldzaken.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com