13 juni 2024

Leidschendam-Voorburg – Energietransitie: nieuwe samenwerking met Haagse Hogeschool.

De gemeente Leidschendam-Voorburg en het Center of Expertise Mission Zero van de Haagse Hogeschool slaan de handen ineen. Beide partijen zeggen volmondig ‘ja’ tegen een langjarige samenwerking op het gebied van de energietransitie.

Vanaf maart 2021 verbindt deze samenwerking onderwijs, overheid, onderzoek en bedrijfsleven met elkaar. We willen samen aan de slag met het onderzoeken van complexe vraagstukken rondom de energietransitie in Leidschendam-Voorburg.

Hierbij wordt bijvoorbeeld gekeken naar hoe effectief de inzet is van (financiële) middelen, energieadvies, collectieve opwek van schone energie en andere stimulerende maatregelen. Verder wordt er gekeken naar welke stappen eerst gezet kunnen worden in de wijken en waarmee beter gewacht kan worden.

Bij alle onderzoeken is aandacht voor het sociale aspect: hoe kan zo goed mogelijk aangesloten worden bij wat bewoners belangrijk vinden.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com