21 februari 2024

Regionieuws TV – Den Haag wint opnieuw het NK Tegelwippen

Den Haag is weer kampioen NK Tegelwippen en wint de Gouden Tegel. Net als vorig jaar wipte Den Haag de meeste tegels van Nederland: 307.178 tegels maakten plaats voor planten. Daarmee laten ze 134 gemeenten achter zich. Den Haag heeft de Gouden Tegel weer gewonnen omdat er ontzettend veel bewoners zijn die zich inzetten voor het groener maken van hun eigen buurt. En de gemeente pakt zoveel mogelijk kansen om ook stenen uit straten en pleinen te halen en groener te maken aldus wethouder Kapteijns van Duurzaamheid, Energietransitie en Klimaatadaptatie. Zo is er meer dan 14.500 vierkante meter tussen en langs Haagse trambanen vergroend. Dat zijn zo’n 160.000 tegels. Het NK Tegelwippen werd voor het derde jaar georganiseerd.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com