21 mei 2024

Zuid-Holland – Stedin investeert dit jaar 584 miljoen euro in de energietransitie

Netbeheerder Stedin investeert in 2021 584 miljoen euro voor het aanleggen, vervangen en digitaliseren van haar gas- en elektriciteitsnetten.

In 2015 was dat nog 360 miljoen euro. De energietransitie komt op gang en de verduurzaming van Nederland heeft veel impact heeft op het elektriciteitsnet. Daarnaast verwachten onze klanten dat het net betrouwbaar blijft.

Stedin heeft als netbeheerder een goed beeld van de mogelijkheden van het lokale energienet en kan snel beoordelen of een locatie voor bijvoorbeeld een zonnepark past of dat hiervoor uitbreiding nodig is.

Tot 2030 investeert Stedin zo’n 7 miljard euro om de energietransitie mogelijk te maken. Om financieel gezond te blijven, moet dat zo slim en efficiënt mogelijk. Stedin gebruikt bijvoorbeeld materialen in het elektriciteits- en gasnet zo lang mogelijk.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com