22 juli 2024

Wassenaar – Nieuwe fietsvlonders in het centrum

Wassenaar heeft twee fietsvlonders geplaatst aan de Luifelbaan in de gemeente. Dit wordt ook wel de foodcourt van de regio genoemd. Met de vele foodstores en delicatessewinkels is het een geliefde plek. Dit brengt ook veel verkeer met zich mee, zoals voetgangers, fietsers, auto’s, maar ook vrachtwagens die de goederen moeten aanleveren.

Niet altijd gaan deze verkeersstromen goed samen wat leidt tot onveilige situaties. De gemeente heeft nu twee fietsvlonders op de parkeerplaatsen tegenover de Jumbo geplaatst.

Met de fietsvlonders wordt de komende tijd getest of de Luifelbaan veiliger wordt, de doorstroming verbetert en of de fietsparkeerplaatsen voorzien in een behoefte.

In 2018 sloegen het centrummanagement, de horecaondernemingen en de Gemeente Wassenaar de handen ineen om een oplossing te vinden voor de onveilige verkeerssituatie rond het plein aan de Van Hogendorpstraat. De oplossing werd gevonden in het plaatsen van 2 verplaatsbare vlonders waarop een fietsenstalling was gemonteerd: de fietsvlonders.

Uit de evaluatie bleek dat deze oplossing zorgde voor een veiligere situatie, een betere doorstroming, voorzag in een fietsparkeerbehoefte en dat de autoparkeerplaatsen gemist konden worden. Daarna heeft de gemeente deze fietsvlonders op nog meer plaatsen getest met heldere bevindingen tot gevolg. De test met de fietsvlonders maakt onderdeel uit van de voorbereidingen op de herinrichting van het centrum van Wassenaar.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com