22 juni 2024

Den Haag – Museum de Gevangenpoort vernieuwd

Achter de gesloten deuren van de Gevangenpoort is deze maand de herinrichting van het museum van start gegaan.

Tijdens de sluiting vanwege de coronacrisis zijn voorbereidingen getroffen voor een nieuwe tentoonstelling over vier eeuwen opsluiten, verhoren en straffen. De oudste gevangenis van Nederland verwacht in juni weer te openen voor publiek.

Het middeleeuwse deel van het gebouw – met daarin de gevangenisruimtes waaronder de ‘gajolen’ (cellen), de Pijnkelder en de Ridderkamer blijven onaangetast. De authentieke beleving, het gevoel dat je als bezoeker teruggaat in de tijd, is in dit deel van de Gevangenpoort indrukwekkend.

Het museale deel – waar vroeger de dienstruimtes waren en de rechtspraak plaatsvond – wordt opnieuw ingericht. De presentatie van de collectie in dit deel van het museum is verouderd en voldoet niet meer aan de verwachtingen van de huidige bezoeker.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com