23 april 2024

Leidschendam-Voorburg – “46 miljoen voor energietransitie”

Bij de vaststelling van de begroting 2021-2024 heeft de gemeente Leidschendam-Voorburg een bestemmingsreserve van 46 miljoen euro opgenomen voor duurzaamheid en de energietransitie.

Het plan draagt bij aan het realiseren van een groene, duurzame én CO2-neutrale woongemeente in 2050.

Wethouder duurzaamheid Jan-Willem Rouwendal: “Leidschendam-Voorburg staat, net als de rest van Nederland, voor een grote klimaatopgave. De gemeente heeft daarbij een belangrijke regierol als het gaat om het behalen van de klimaatdoelen uit het landelijk klimaatakkoord.”

Het doel is in 2050 een CO2-neutrale gemeente te zijn, waarbij alle bedrijven en woningen zijn overgestapt van aardgas naar duurzame energiebronnen. Deze overgang zal wijk voor wijk plaatsvinden, in samenspraak met inwoners, ondernemers, VvE’s en andere belanghebbenden.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com