27 mei 2024

Den Haag – Bandleden Golden Earring benoemd tot ereburgers

Bandleden Golden Earring zijn benoemd tot ereburgers van Den Haag. Het Haagse college van Burgemeester en Wethouders heeft de bandleden van de Golden Earring de Gouden Erepenning toegekend.

Ze ontvangen de hoogste gemeentelijke onderscheiding voor hun grote successen vanaf de oprichting van de band in 1961. Met hun successen heeft de band bijgedragen aan de bekendheid van Den Haag als muziekstad. Met het toekennen van de erepenning zijn de bandleden ook benoemd tot ereburgers van de stad.

De kiem voor de band werd in 1961 gelegd vlakbij het Haagse Zuiderpark. Eerder maakte de gemeente Den Haag bekend dat er in dat park een brug naar de band wordt vernoemd.

Lange tijd was de Golden Earring de oudste actieve rockband van Nederland en één van de langst bestaande bands van de wereld. De Golden Earring is bekend van onder andere nummers als Radar Love, Twilight Zone en When the lady smiles.

Vanwege de omstandigheden en in overleg met de bandleden wordt de erepenning niet persoonlijk overhandigd.

De Gouden Erepenning en het ereburgerschap is voor mensen die iets bijzonders gedaan hebben voor de stad en de Haagse bevolking.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com