27 februari 2024

Leidschendam-Voorburg – Elk kind krijgt een boek

Alle kinderen in groep 7 en 8 krijgen in het kader van de actie ‘geef een boek cadeau’ de komende weken het jeugdboek ‘De brief voor de koning’ van Tonke Dragt cadeau.

Doel van de actie is om kinderen op te laten groeien tussen de mooiste kinderboeken.

Ook voor lezen geldt: oefening baart kunst. Kinderen die plezier hebben in lezen, gaan meer lezen, gaan daardoor steeds beter lezen en blijven lezen. Lezen heeft een bewezen positief effect op woordenschat, spelling, begrijpend lezen en schrijven.

De campagne Geef een boek cadeau heeft als missie om alle kinderen in Nederland te laten opgroeien tussen de mooiste boeken. In Leidschendam-Voorburg werkt de gemeente samen met Kinderboekwinkel In de Wolken en Sport en Welzijn voor de verspreiding van de boeken.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com