23 april 2024

Den Haag – Strandzeizoen in Scheveningen met kil windje van start

In Scheveningen is het strandseizoen afgetrapt.

Dit werd gedaan door burgemeester Van Zanen hees samen met de lifeguards. De geel/rode vlag werd gehesen als teken dat de lifeguards aanwezig zijn.

Langs de 11 kilometer lange kust van Den Haag staan nu 23 vlaggenmasten om strandgangers en watersporters te waarschuwen voor een onveilige zee. Dit zijn er 16 meer dan vorig jaar. Zo wil men strandbezoekers meer bewust maken van de gevaren van de zee.

Volgens de Nationale Raad Zwemveiligheid gebeurt het nog te vaak dat strandbezoekers onnodig in de problemen komen. Men kent de risico’s onvoldoende of onderschat deze.

Het strandseizoen 2021 loopt formeel van 1 mei tot en met 30 september. Dit jaar heeft de veiligheidsregio zo’n 35 medewerkers beschikbaar als lifeguard en een groep in opleiding voor deze functie. Het aantal beschikbare lifeguards vanuit de veiligheidsregio neemt de komende jaren verder toe.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com