21 april 2024

Westland – Deelname wedstrijd meest toegankelijke gemeente

Gemeente Westland doet mee aan de landelijke verkiezing Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland.

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft deze wedstrijd in het leven geroepen om gemeenten te stimuleren de toegankelijkheid te verbeteren, want iedereen moet mee kunnen doen. In Westland wordt al jaren hard gewerkt aan een toegankelijke samenleving voor iedereen.

Ruim vier miljoen Nederlanders hebben een beperking of chronische ziekte. Vijf jaar geleden bekrachtigde Nederland het VN-verdrag Handicap, wat de overheid verplicht zich ervoor in te spannen dat mensen met een beperking of chronische ziekte gelijkwaardig mee kunnen doen in de samenleving.

Op dit moment zijn er in Westland talloze projecten waarin toegankelijkheid de volle aandacht heeft. Zo heeft het PGW, in samenwerking met Vitis Welzijn en de gemeente, stappen gezet in het toegankelijk maken van de wijkcentra. En stimuleert het keurmerk Westland Drempelvrij ondernemers gebouwen toegankelijk te maken.

In toekomstige bouwprojecten wordt ook steeds meer nadruk gelegd op toegankelijkheid. Strandopgang Strandweg in Ter Heijde beschikt over extra voorzieningen, zoals een speciaal pad, vertrek van de strandrups, strandrolstoelen en een invalidetoilet, waardoor iedereen kan genieten van het Westlandse strand. Ook scoort Westland hoog in de lijst met gemeenten met de meeste publieke toiletten.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com