22 juli 2024

Rijswijk – Gemeente gaat zelf woningen bouwen

De Gemeente Rijswijk neemt het initiatief om huurwoningen te bouwen in het middensegment door het oprichten en deelnemen aan het woonfonds Rijswijk.

In het najaar startte de gemeente een onderzoek naar de mogelijkheden voor het oprichten van een woonfonds waarin de gemeente zelf deelneemt als participant. Een nieuwe oplossing die nog niet eerder is toegepast. De gemeenteraad stemde donderdag 17 juni in met het plan.

Het woonfonds gaat 100 nieuwe huurwoningen bouwen in, volgens de gemeente, de meest duurzame wijk van Nederland: Rijswijk Buiten.

Om deze woningen te bouwen was het nodig om een strategie te formuleren, die voldoet aan alle geldende financiële en juridische randvoorwaarden. Dit heeft geleid tot een constructie waarin de gemeente als participant een belang neemt in dat fonds. In deze constructie komen nieuwe woningen in het middenhuur segment beschikbaar voor de beoogde doelgroep én worden de huren op de langere duur gematigd. Tegelijkertijd wordt ook de doorstroming vanuit het sociale huursegment bevorderd.

De oplevering wordt in het tweede kwartaal van 2023 verwacht.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com