22 juni 2024

Delft – Nieuwe fietstunnel geopend

De nieuwe fiets- en voetgangerstunnel van station Delft Campus is geopend.

De tunnel is een van de bouwstenen van de complete stationsvernieuwing van Delft Campus en is het eerste onderdeel van het grote project Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) Rijswijk-Rotterdam dat opgeleverd wordt.

Regiodirecteur van ProRail Helga Cuijpers fietste samen met Marc Rosier (portefeuillehouder ov-ontwikkeling van Metropoolregio Rotterdam Den Haag), Martina Huijsmans (wethouder Mobiliteit gemeente Delft) en Stephan Brandligt (gebiedswethouder Schieoevers en station Delft Campus) als eersten door de nieuwe tunnel.

De nieuwe tunnel is belangrijk voor de stad Delft. Het zorgt namelijk voor een makkelijke en een veilige verbinding tussen het stationsgebied, de campus van de Technische Universiteit Delft, het naastgelegen Schieoeversgebied en de wijken Tanthof en Voorhof.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com