20 mei 2024

Den Haag – Berenklauwbrigade van start

Op 27 juni is de eerste steekactie van de reuzenberenklauw gehouden. Het enthousiasme was zodanig dat er een eerste Haagse KNNV ReuzenBerenklauwBrigade is opgericht. De gemeente Den Haag heeft gezorgd voor gereedschap en ander materiaal om de klus te kunnen klaren.

Vanaf heden zullen regelmatig reuzenberenklauwen gestoken worden. Reuzenberenklauw (Heracleum mantegazzianum) kan veel overlast veroorzaken. Deze soort neemt snel een groot gebied in beslag en overheerst dan alle andere planten. Bovendien kan het sap bij beschadiging ernstige brandwonden geven.

Na de bloei leveren deze planten duizenden zaden, die ook nog eens zeker tien jaar kunnen ontkiemen en nieuwe planten laten groeien.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com