16 juli 2024

Zoetermeer – Tegel ter bescherming van zee

‘Hier begint de zee, niets ingooien alstublieft’. Een tegel met een pijl naar de put aan de straatkant wordt gelegd in Zoetermeer.

In verband met de vervuiling van de zee willen leden van de Zoetermeerse Rotaryclubs, serviceclubs die acties organiseren voor goede doelen, met deze actie aandacht schenken aan het feit dat de vervuiling van de zee bij ons begint, namelijk niets op de grond gooien, zodat er ook niets via het riool naar de zee kan stromen.

De Rotaryclubs leggen om die reden stoeptegels voor scholen. Doel is mensen stimuleren om na gaan denken over de vervuiling van de zee en aan wat zij daartegen kunnen doen. De stoeptegels worden bijvoorbeeld gelegd bij scholen, bibliotheken, sportvelden en in het centrum. Ze worden vooral daar gelegd waar veel mensen komen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com