18 mei 2024

Wassenaar – Erepenning voor RKSV Blauw-Zwart

Op dinsdag 29 juni om 19.00 uur overhandigde burgemeester Leendert de Lange de Koninklijke Erepenning aan het bestuur van RKSV Blauw-Zwart.

De vereniging vierde op deze dag met een receptie haar 100-jarig bestaan in het clubhuis aan de Dr. Mansveltkade 7 in Wassenaar. De Koninklijke Erepenning, met de beeltenis van Koning Willem Alexander, is een ereteken, dat aan stichtingen, instellingen of sport­verenigingen kan worden toegekend door de Koning.

Het begon allemaal 100 jaar geleden met Kapelaan H.J.C. van der Burg. Hij vond dat er naast godsdienstig onderwijs ook ontspanning moest zijn. De gekozen oprichtingsdatum, 29 juni 1921, was destijds de feestdag van de Apostelen Petrus en Paulus, een katholieke zondag.

Het eerste veld waarop gevoetbald werd lag naast de Willibrordus-kerk.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com