25 juni 2024

Leidschendam-Voorburg – Gemeente doet mee met regioplan laaggeletterdheid

In 2024 hebben minder inwoners moeite met lezen en schrijven. Dat is één van de doelen van het regioplan Laaggeletterdheid 2021-2024.

Op 5 juli ondertekende de gemeente Leidschendam-Voorburg de hernieuwde samenwerking met andere regiogemeenten.

Ongeveer 7 procent van de inwoners van Leidschendam-Voorburg heeft moeite met lezen, schrijven of rekenen. In Leidschendam-Voorburg zijn er al verschillende activiteiten. MboRijnland en FOX Taal verzorgen taallessen. Ook zijn er taalmaatjes en taalspreekuren. Omdat er een sterke link is tussen financiële problemen, laaggeletterdheid en andere problemen, zoals gezondheid, is de training Voel je goed van start gegaan.

Dit programma wordt door een diëtist en getrainde taalvrijwilligers verzorgd. De focus ligt op bewegen en gezond eten, maar onbewust worden ook andere vaardigheden ontwikkeld.

Begin 2021 is het regioplan laaggeletterdheid 2021-2024 voor de regio Zuid-Holland Centraal vastgesteld. Op 5 juli is de samenwerkingsovereenkomst ondertekend door de gemeenten Lansingerland, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Nootdorp, Wassenaar, Voorschoten en Zoetermeer.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com