4 maart 2024

Den Haag – Scholieren denken mee over schade door rivierkreeften

Scholieren denken mee om schade aan oevers door rivierkreeften tegen te gaan. Vier klassen van het Maris College in Den Haag hebben meegedacht over hoe wij oevers kunnen beschermen tegen graafschade door rivierkreeften. De scholieren zijn gestart met een literatuurstudie en onderzoeksopdrachten. De ideeën die zij bedachten plaatsten zij op Winnovatie, waarna die beoordeeld werden door een jury.

Vier ideeën zijn geselecteerd. Een daarvan gaat over de aanplant van inheemse soorten met sterk wortelpakket, een ander gaat over het verjagen van rivierkreeften met geluid. De overige twee behandelen verschillende soorten vangmethodes. Op maandag 12 juli gaan de scholieren hun ideeën presenteren.

Deze challenge is ontstaan naar aanleiding van de rivierkreeften-challenge die gericht was op het ontwikkelen van vangtuigen. De samenwerking met het onderwijs biedt nieuwe kansen, een frisse blik op de problematiek en een mogelijkheid om de scholieren mee te nemen in de waterschapswereld.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com