26 april 2024

Delft – Groen licht verbouwing Prinsenhof

De ontwerpfase van de restauratie en renovatie van het Prinsenhof in Delft gaat van start. Hiertoe heeft de gemeenteraad van Delft op 6 juli unaniem besloten. De beslissing volgt op de uitzonderlijke particuliere schenking van € 10 miljoen van de Delftse familie Vlek voor Museum Prinsenhof Delft. Hierdoor ontstaat bovenop de gemeentelijke investering van € 18 miljoen een budget van € 28 miljoen. Architectenbureau BiermanHenket zal leiding geven aan het ontwerpteam.

Het monumentale Prinsenhofcomplex, een voormalig klooster dat in de 16de eeuw tijdelijk dienst deed als hof van Willem van Oranje, is zo’n 70 jaar na de laatste grote werkzaamheden dringend toe aan renovatie en groot onderhoud. De gemeentelijke investering van € 18 miljoen wordt ingezet om het nationale Top 100-monument in goede staat te brengen en voor het nageslacht te bewaren.

Met de schenking van € 10 miljoen van de familie Vlek wordt ook de museale functie van het Prinsenhof voor de toekomst gegarandeerd, onder meer door een opwaardering van het voorzieningenniveau voor betere museale inrichting, het aanbrengen van museaal klimaat en het beter inzetten van beschikbare ruimtes, onder andere voor educatie. Daarnaast draagt de familie met haar schenking bij aan het versterken van de beleving van de ruimte in en rondom het gebouw, waaronder de tuin.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com