16 juli 2024

Midden-Delfland – Boswachters zoeken extra hooihandjes

Boswachters zoeken extra hooihandjes in Midden-Delfland. In de natuurgebieden van Natuurmonumenten in Midden-Delfland en de Noordrand van Rotterdam staat het in het voorjaar vol bloemen: orchideeën, dotterbloem en echte koekoeksbloem.

De zomermaanden worden benut om te maaien en het maaisel af te voeren (hooien), zodat deze bijzondere bloemen en kruiden volgend jaar weer de ruimte krijgen om de gebieden paars, geel en roze te kleuren. Dit is veel werk, dus de boswachters zoeken extra hooihandjes.

De Vlietlanden bij Vlaardingen is een zeer bekend natuurgebied in Midden-Delfland. Maar meer verspreid in Maasland, Maassluis en Den Hoorn liggen ook diverse kleine boezemlandjes – de Vlietlandjes – met net zo’n kleurrijke bloemenpracht als de Vlietlanden.

Wanneer de hooilandjes gemaaid zijn, moet dit maaisel ook bij elkaar geharkt en afgevoerd worden. De boswachters van Natuurmonumenten kunnen extra handen gebruiken en zijn daarom op zoek naar mensen die eenmalig of op oproepbasis op woensdag of donderdag willen meehelpen. Het gaat hierbij om verschillende locaties in Midden-Delfland.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com