22 juli 2024

Leidschendam – Voorburg – Stapsgewijs naar aardgasvrije wijken

Leidschendam-Voorburg gaat stapsgewijs naar aardgasvrije wijken toewerken. De aarde warmt op, het water stijgt en de verscheidenheid aan dier- en plantensoorten daalt. Dit is bekend nieuws. Toch kunnen we onszelf er niet vaak genoeg aan herinneren: klimaatverandering moet worden beperkt. We zijn genoodzaakt ons energieverbruik te minderen en over te stappen naar hernieuwbare energiebronnen. Met als doel: CO₂-neutraal zijn in 2050.

In Leidschendam-Voorburg worden er al stappen gezet op het gebied van duurzaamheid en energie. Als onderdeel van de Omgevingsvisie zijn in de Lokale Energiestrategie (LES) en de Transitie Visie Warmte (TVW) belangrijke keuzes opgenomen om stapsgewijs richting aardgasvrije wijken te gaan.

Het is belangrijk inwoners, bedrijven en organisaties bij deze stappen voor de toekomst van onze gemeente te betrekken. Daarom wordt er een informatief webinar op 8 juli georganiseerd over de energietransitie én is het mogelijk van 1 juli 2021 tot 15 september 2021 een mening te geven op de plannen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com