23 april 2024

Delfland – Hoogheemraadschap biedt hulp verkiezingen

Stemmen in een gemaal, met uitzicht op het water, het zou zomaar kunnen gebeuren bij de Tweede Kamerverkiezing in maart 2021. Vanwege de corona maatregelen zijn er meer stemlocaties en stembureauleden nodig dan gebruikelijk. Om gemeenten te ondersteunen bij de organisatie van de verkiezing bieden waterschappen en provincies aan hun gebouwen en mensen in te zetten.

Om de verkiezingen ‘coronaproof’ te laten verlopen, werkt minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) aan een aantal extra maatregelen.

De Tweede Kamerverkiezingen zijn plaats op 17 maart 2021, maar dit keer kunnen kiezers waarschijnlijk op verschillende plekken in de gemeente al op 15 en 16 maart hun stem uitbrengen.

Omdat de stemlokalen moeten voldoen aan de coronamaatregelen, moeten veel gemeenten alternatieve stemlokalen en aparte tellocaties zoeken en inrichten. Het bemensen van stembureaus gebeurt door vrijwilligers.

Om het stemmen veilig te laten verlopen, wordt het minimum aantal leden per stembureau uitgebreid van drie naar vier. Vanwege de extra maatregelen zijn er meer locaties en menskracht nodig.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com