21 mei 2024

Den Haag – Kwaliteitsimpuls voor Haagse vechtsport

De gemeente Den Haag heeft Haagse vechtsportclubs die onder andere kickboksen, KravMaga en MMA aanbieden geholpen met het behalen van het keurmerk Vechtsport Autoriteit en het label Veilig Verantwoord Vechtsporten.

Dat is gebeurd in samenwerking met de Vechtsport Autoriteit en het Nederlands Instituut Vechtsport en Maatschappij.

Wethouder Sport Hilbert Bredemeijer overhandigde woensdag het keurmerk aan Mike Polanen van ARJ Trainingen. Er zijn na dit traject nu twaalf clubs die het label krijgen en zes clubs die het keurmerk mogen dragen.

Bredemeijer: “De vechtsport is populair. Het is goed dat de maatschappelijke meerwaarde van vechtsporten wordt erkend door de gemeente Den Haag. Het is belangrijk dat de lessen plaatsvinden in een veilige en betrouwbare omgeving. Met het keurmerk en het label weet iedereen dat daar sport in een veilige en betrouwbare omgeving wordt aangeboden.”

wethouder Bredemeijer overhandigt het eerste bordje “keurmerk Vechtsport Autoriteit” aan de eigenaar van ARJ Trainingen, Mike Polanen.
wethouder Bredemeijer overhandigt het eerste bordje “keurmerk Vechtsport Autoriteit” aan de eigenaar van ARJ Trainingen, Mike Polanen.
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com