16 juli 2024

Leidschendam-Voorburg -Samenwerken met inwoners noodzakelijk

Inwoners, raadsleden, wethouders en ambtenaren uit Leidschendam-Voorburg kunnen van 1 tot en met 23 december hun mening geven over de manier waarop in onze gemeente besluiten worden genomen en uitgevoerd.

Alle antwoorden worden anoniem in een rapport verwerkt en door de gemeente gebruikt om goede afspraken te maken, om samen met haar inwoners verder te bouwen aan een mooie gemeente.

De antwoorden gebruikt de gemeente om anders te gaan werken, voor en vooral mét inwoners. Zo kan er beter worden samengewerkt en wordt er ruimte gemaakt voor de ideeën van inwoners.

Bij het onderzoek maakt de gemeente Leidschendam-Voorburg gebruik van de Quick Scan Lokale Democratie. Deze is gemaakt onder de vlag van Democratie in Actie, een samenwerkingsverband van onder meer het ministerie van BZK, de VNG, de Nederlandse vereniging voor raadsleden en de Vereniging van griffiers. Bij de Quick Scan Lokale Democratie gaat het vooral om samenwerking: zowel intern bij de gemeente als tussen gemeente en inwoners.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com