19 juni 2024

Wassenaar – ‘Beste woongemeente van Zuid-Holland’

Wassenaar in 2021 uitgeroepen als ‘beste woongemeente van Zuid-Holland’ door Elsevier Weekblad. Ieder jaar worden alle 352 gemeenten van Nederland met elkaar vergeleken. Wassenaar scoort al jaren op rij erg hoog in het onderzoek van Elsevier Weekblad en Bureau Louter.

Ook in 2021 staat de gemeente weer op nummer 1 in Zuid-Holland en in de top 5 van Nederland. De scores worden verdeeld over 11 categorieën: onderwijs en kinderopvang, winkels, zorg, vrijetijdsvoorzieningen, gebouwde omgeving, natuurlijke omgeving, weinig overlast, veiligheid, bevolkingssamenstelling, rust en ruimte en bereikbaarheid.

Wassenaar wordt met name geroemd om de grote hoeveelheid en diversiteit van groen en natuur, de hoge mate van betrokkenheid van inwoners bij de gemeente, de aantrekkelijke woonhuizen en monumenten, de diversiteit in het aanbod van onderwijs en de nabijheid en variëteit aan voorzieningen als musea, sportvoorzieningen, horeca, zorgvoorzieningen en het prachtige strand.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com