22 juni 2024

Den Haag – Slachtoffer schietpartij Parnassia overleden

Een van de twee slachtoffers die in zorginstelling Parnassia zwaargewond raakten bij het ernstige schietincident, is aan zijn verwondingen overleden.

Het gaat om een 53-jarige man uit Rijswijk. Er kwam bij de hulpdiensten een melding binnen dat er op de Leggelostraat meerdere personen gewond waren geraakt bij een schietpartij en dat de verdachte gevlucht was. De burgemeester van Rijswijk heeft zijn afschuw uitgesproken over het schietincident.

In het pand bleken een 36-jarige Rijswijkse en een 53-jarige man uit Rijswijk ernstig gewond te zijn. Terwijl de hulpverlening aan de slachtoffers in volle gang was, werd in een auto op de Haveltestraat een zwaargewonde man aangetroffen. Reanimatie mocht niet meer baten, de 67-jarige man uit eveneens Rijswijk overleed ter plaatse.

Hoewel het onderzoek naar de toedracht en de achtergronden nog in volle gang is, is duidelijk dat de man uit de auto op de Haveltestraat als verdachte van het incident op de Leggelostraat moet worden aangemerkt en dat hij zelf een einde aan zijn leven heeft gemaakt. Bij de verdachte werd in zijn auto een vuurwapen aangetroffen. Tot januari 2021 had hij een wapenvergunning en mocht hij een wapen bezitten. Maar na een incident in januari is zijn vergunning ingetrokken en is zijn wapen en munitie in bewaring genomen door de politie. Voor het wapen in de auto had hij dus geen vergunning.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com