22 juni 2024

Zuid-Holland – 2,8 miljoen provinciaal geld extra voor restauratie rijksmonumenten

Provinciale Staten van Zuid-Holland heeft eenmalig 2,8 miljoen euro vrijgemaakt voor de restauratie van rijksmonumenten. Dit was op initiatief van ChristenUnie-SGP en het CDA. Met dit bedrag kunnen alle in 2021 ingediende aanvragen die aan de voorwaarden voldoen, alsnog worden toegekend. Hiermee wordt de achterstand in restauraties ingelopen.

De provincie draagt bij aan het herstel van rijksmonumenten in Zuid-Holland. Uit de nieuwste Erfgoedmonitor blijkt dat de achterstand van restauraties de afgelopen periode nog niet volledig is ingelopen.

Dit jaar draagt de provincie bij aan het herstel van 6 rijksmonumenten voor 1,3 miljoen euro. Er zijn ook 16 aanvragen geweigerd. Daarvoor is nu geld beschikbaar gemaakt. Het Erfgoedhuis Zuid-Holland is blij met het vrijmaken van extra geld.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com