21 mei 2024

Wassenaar – Versoepeling regels voor plaatsen zonnepanelen

De gemeente Wassenaar wil de regels met betrekking tot het plaatsen van zonnepanelen op of bij het eigen huis versoepelen. Bewoners die zonnepanelen willen plaatsen, krijgen straks meer mogelijkheden. Bijvoorbeeld in de tuin, op bijgebouwen, maar ook op monumenten en in het beschermde dorpsgezicht.

Aan de plaatsing zijn wel voorwaarden verbonden. De gemeente wil recht blijven doen aan de bijzondere waarden van monumenten, beeldbepalende panden en het beschermde dorpsgezicht.

Ze willen echter ook toewerken naar een CO2 neutraal Wassenaar in 2050. Opwekken van duurzame energie met zonlicht bespaart op de energiekosten en vermindert de uitstoot van CO2. Daarom heeft het college onderzocht of het bestaande regime waar zonnepanelen wel en niet mogen worden geïnstalleerd kan worden verruimd.

In samenspraak met betrokken inwoners zijn nieuwe voorwaarden opgesteld. De gemeenteraad is akkoord met het voorstel.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com