13 april 2024

Rijswijk – 6 ton voor ondersteuning culturele sector

De gemeente Rijswijk heeft € 610.007 euro ter beschikking gesteld om de culturele sector in de stad te ondersteunen bij de gevolgen die zij ervaren van de coronacrisis.

Met het bedrag wil de gemeente de cultuursector op de korte termijn behouden en ook voor de toekomst sterker maken. Verenigingen en stichtingen met culturele activiteiten kunnen steun aanvragen om verlies door corona te compenseren, voor het mogelijk maken van culturele activiteiten binnen de nog geldende beperkingen en voor het ontwikkelen van nieuwe concepten voor de toekomst.

Het geld dat Rijswijk beschikbaar stelt, komt uit het steunpakket voor de culturele sector van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en is belangrijk voor de cultuur in Rijswijk, aldus wethouder Johanna Besteman.

Rijswijkse culturele stichtingen en verenigingen die aantoonbaar geraakt zijn door de coronacrisis kunnen steun aanvragen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com