25 juni 2024

Den Haag – 22 miljoen extra van het rijk voor uitvoering bijstand

Den Haag krijgt 22 miljoen euro voor het tekort op uitvoering bijstandswetgeving. De gemeente komt sinds 2015 jaarlijks tientallen miljoenen tekort om alle uitkeringen van mensen die in de bijstand zitten, te kunnen betalen. De gemeente krijgt hiervoor sindsdien te weinig geld van het Rijk en stapte daarom naar de rechter over de financiering van de bijstand.

Na jaren procederen is er nu tussen de gemeente en de minister van SZW overeenstemming bereikt over de budgetten van 2015 en 2016. Over 2017 en daarna voert de gemeente nog rechtszaken.

Er moet volgens wethouder Bert van Alphen (Sociale Zaken en Werk) sprake zijn van een kostendekkende financiering voor taken die gemeenten in opdracht van het Rijk uitvoert. Het uitvoeren van de bijstandswetgeving is een van die taken.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com