18 mei 2024

Den Haag – Haagse aanpak werkt: stijging aantal vaccinaties zet door

De stijging van de vaccinatiegraad onder de allerjongste jeugd van Den Haag zet door. Ook het aantal HPV-vaccinaties tegen baarmoederhalskanker is met bijna 14% opvallend sterk gestegen. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het RIVM over 2020 naar de vaccinatiegraad in Nederland.

Het gaat hierbij om het Rijksvaccinatieprogramma (RVP) tegen 12 besmettelijke ziekten. Het RVP wordt in Den Haag uitgevoerd door jeugdartsen en -verpleegkundigen van Centrum Jeugd en Gezin Den Haag.

Het RIVM noemt de inspanningen van de jeugdgezondheidszorg in het jaar waarin corona ons overviel internationaal gezien een bijzondere prestatie. De impact van corona op de vaccinatiecijfers is verwaarloosbaar, omdat de meeste kinderen hun vaccinatie(s) bijna allemaal nog vóór de corona-pandemie kregen.

De tweede Haagse Vaccinatieweek begint dit jaar op 27 september. Het precieze programma wordt binnenkort bekend.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com