16 juli 2024

Leidschendam-Voorburg – Een frisse start voor een schoon leefbaar huis

Leidschendam-Voorburg is gestart met de pilot ‘Frisse start’ voor mensen die hulp nodig hebben bij de huishouding. De Frisse start is voor mensen waarvan de woning te vervuild is om te kunnen starten met huishoudelijke ondersteuning via de Wet maatschappelijke ondersteuning.

Het komt steeds vaker voor dat huishoudelijke ondersteuning niet kan starten omdat de woning eerst een grondige schoonmaak- en opruimbeurt nodig heeft.

Wethouder WMO Floor Kist: “Het lukt mensen zelf niet om de eerste stap naar een schoner huis te zetten. Met de pilot Frisse start helpen we mensen die stap te zetten, zodat ze daarna met een hulp van de gemeente zichzelf weer beter kunnen redden.”

Een WMO-consulent van de gemeente gaat samen met een casemanager van de GGD Haaglanden langs om te kijken hoe hulp het beste geregeld kan worden.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com