22 juli 2024

Rijswijk – Spoortunnel Rijswijk-Buiten geopend

Op vrijdag 30 juli 2021 is de nieuwe spooronderdoorgang RijswijkBuiten opengesteld. De nieuwe tunnel vervangt de gelijkvloerse spooroverweg aan ’t Haantje, die eerder dit jaar werd gesloten. Auto’s, voetgangers en fietsers kunnen nu gebruik maken van een nieuwe veilige verbinding van en naar Pasgeld, Parkrijk en Sion.

Daarnaast zorgt de spooronderdoorgang voor een betere verkeersdoorstroming en bereikbaarheid van de omgeving. De nieuwe onderdoorgang wordt eind september officieel geopend.

De bouw van spooronderdoorgang RijswijkBuiten is in november 2019 gestart en is onderdeel van Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Rijswijk – Rotterdam. Het project is van groot belang voor de toekomst van het treinverkeer in de Randstad, omdat het meer treinverkeer tussen Den Haag en Rotterdam mogelijk maakt.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com