21 mei 2024

Leidschendam-Voorburg – Ad Leerintveld koninklijk onderscheiden

Op zaterdag 2 april 2022 is de heer Ad Leerintveld vereerd met een Koninklijke onderscheiding, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving het lintje voor zijn inzet om het nalatenschap van dichter, componist en diplomaat Constantijn Huygens (1596-1687) levend te houden. Locoburgemeester Astrid van Eekelen reikte de onderscheiding uit namens Zijne Majesteit de Koning.

De heer Leerintveld ontving de onderscheiding op de voor hem zo toepasselijke locatie Huygens’ Hofwijck in Voorburg, tijdens de officiële boekpresentatie genaamd ‘Constantijn Huygens. Een leven in brieven’. De heer Leerintveld is een van de samenstellers, auteurs én redacteur van het boek.

Daarnaast deed de heer Leerintveld nog veel meer om Constantijn Huygens te eren. Zo was hij voorzitter van de Vereniging Huygens’ Hofwijck, wist hij de tuin van Huygens in ere te herstellen, waardoor deze er weer uit ziet zoals in 1642 en zorgde hij voor restauratie van het huis en poortgebouw. De heer Leerintveld deelde zijn kennis rijk. Zo verzorgde hij lezingen en tentoonstellingen, onderwees hij studenten, promovendi en professoren en werkte mee aan vele literaire en wetenschappelijke werken op papier, in Nederland en ver daarbuiten. Zijn bijdrage aan het Nederlands cultureel erfgoed bezorgde hem deze ridderorde.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com