23 april 2024

Haaglanden – Minder padden overgezet bij paddentrek in Haaglanden

Dit jaar zijn er in Haaglanden door de vele helpers er iets minder padden overgezet dan vorig jaar, zo meldt Natuurlijk Delfland. Dit jaar waren het er 6.400 tegen ruim 7.100 vorig jaar. Zonder de avondklok hadden het er waarschijnlijk enige honderden meer kunnen zijn.

Dit jaar waren er ruim tweehonderd aanmeldingen van nieuwe helpers. Er konden daardoor op vijf nieuwe locaties padden worden overgezet. Dat was in Delft, Nootdorp, Maasland en Vlaardingen.

Desondanks gaat het steeds slechter met de padden in de gemeenten Delft, Westland en Hoek van Holland. Zonder extra maatregelen lijkt de gewone pad zelfs binnenkort te verdwijnen uit die gebieden. Op deze locaties kwamen er enkele jaren geleden nog vele duizenden padden voor en vele honderden salamanders en bruine kikkers. Dit jaar zijn op elk van die plekken minder dan honderd padden overgezet.

Dat zou kunnen komen door de steeds hoger wordende verkeersdruk en door het ongeschikt worden van het leefgebied door een verandering in het groenbeheer.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com