25 april 2024

Haaglanden – Glastuinbouw Nederland roemt jongeren in de kassen

Studenten en scholieren springen steeds meer bij in de Glastuinbouw tijdens de zomervakantie. Op veel bedrijven worden zij gezien als een welkome aanwinst met toekomstperspectief.

Door economische groei en dalende werkloosheid krijgen steeds meer glastuinbouwbedrijven te maken met een tekort aan personeel. Internationale werknemers zijn en blijven essentieel, maar door de corona-uitbraak is de inzet van deze groep niet langer vanzelfsprekend.

Diverse belangenorganisaties spraken eerder dit jaar hun zorgen uit over een dreigend tekort aan internationale werknemers vanwege de coronacrisis en beperkende maatregelen vanuit overheden. Dit probleem staat los van de arbeidskrapte die er sowieso in Nederland heerst. Die krapte doet zich ook voor in de glastuinbouwsector. Studenten en scholieren, die bijspringen tijdens hun vakantie of in het weekend, zijn ook in dit opzicht een absolute aanwinst voor de sector.

In speciale vlogs laten jongeren zien hoe hun werk in de kas eruitziet. Zo wordt geprobeerd andere jongeren te motiveren en inspireren voor het werken in de glastuinbouw.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com