22 juni 2024

Wassenaar – Nieuwkomers in regio starten in ‘de Brugklas’

Wassenaar en omgeving start met een nieuwe manier van inburgeren. Zeventien nieuwkomers gaan onder de noemer ‘de Brugklas’ de komende drie maanden aan de slag met taal, excursies en meedoen aan verschillende activiteiten.

Met deze proef oefenen de gemeenten Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar met de nieuwe regels van de Wet inburgering die op 1 januari 2022 ingaan. De nieuwe inburgeringswet vraagt gemeenten om extra aandacht te hebben voor de persoonlijke talenten en wensen van nieuwkomers.

In de Brugklas is er tijd om nieuwkomers te leren kennen en leren zij de gemeente kennen. De consulent van de gemeente stelt samen met de nieuwkomer een plan op voor een programma op maat. Naast taalles en excursies naar belangrijke plekken, zoals de bibliotheek en huisarts, nemen nieuwkomers deel aan activiteiten zoals een training over financiën en een workshop gezond eten. De gemeenten werken hiervoor nauw samen met maatschappelijke organisaties.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com