22 juni 2024

Westland – Aanpak laaggeletterdheid door samenwerking organisaties

Tijdens de Week Lezen en schrijven heeft het Taalnetwerk Westland het samenwerkingsverband Laaggeletterdheid ondertekend. Hiermee zijn afspraken om dit door 8 organisaties in Westland gezamenlijk aan te pakken.

In Westland zijn er meer dan 16.000 mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Twee derde hiervan bestaat uit mensen met een Nederlandse achtergrond, een derde van deze groep is hier niet geboren.

Laaggeletterdheid komt voor in alle lagen van de bevolking en op alle leeftijden en zorgt voor allerlei problemen in het dagelijkse leven, zoals bij het boodschappen doen, bij een bezoek aan de dokter of bij het vinden van werk.

Het Taalnetwerk Westland is een gezamenlijke aanpak van laaggeletterdheid. In het taalhuis dat zij hebben opgericht helpen vrijwilligers bij het ontwikkelen van taalvaardigheid. Dit bestaat inmiddels vijf jaar.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com