22 juli 2024

Leidschendam-Voorburg – Welkom voor Oekraïense vluchtelingen

Warm welkom voor nieuwe Oekraïense vluchtelingen in Leidschendam-Voorburg. Wethouder Bianca Bremer (Leidschendam-Voorburg) en wethouder Gijs van Malsen (Rijswijk) bezochten de nieuwe locatie voor langdurige tijdelijke huisvesting van Oekraïense vluchtelingen in Leidschendam.

De woonruimtes hebben een slaap- en woonkamer. Daardoor hebben mensen meer privacy dan in het hotel in Rijswijk.

In totaal is er plek voor ongeveer 200 vluchtelingen, waarvan er 136 uit de noodopvanglocatie in Rijswijk komen. De overige plekken worden verloot onder mensen die nu bij gastgezinnen in Leidschendam-Voorburg wonen.

De loting vindt plaats wanneer de andere verdiepingen ingericht zijn. De ondernemers die in het pand zaten hebben een alternatieve ruimte aangeboden gekregen. Eind oktober zijn alle ondernemers uit het pand vertrokken.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com