16 juli 2024

Den Haag – Popprijs 2021 naar Haagse band DI-RECT

DI-RECT heeft de Popprijs 2021 gewonnen. Dat is zaterdag 22 januari 2022 bekendgemaakt tijdens de digitale editie van Noorderslag, onderdeel van ESNS.

De Popprijs is de meest prestigieuze prijs voor Nederlandse popmuziek, bestaande uit een geldbedrag van 10.000 euro en een beeld van Theo Mackaay. De bekendmaking was live te zien bij de NTR op NPO 3, te horen op NPO 3FM en te zien via de livestream van het festival.

DI-RECT vierde het afgelopen jaar hun twintigjarig bestaan met twee uitverkochte shows in de Rotterdamse Ahoy, ze zagen hun single Soldier On uit 2020 dit jaar nog verder uitgroeien tot hèt anthem van de coronapandemie en ze waren een van de eersten die op een creatieve manier hun eigen liveshows gingen streamen, waarbij ze bouwden aan een unieke (fan-)community.

Met het toekennen van de Popprijs 2021 bekroont de jury een band die zichzelf al meermaals opnieuw heeft uitgevonden en die ook in 2021 een enorm doorzettingsvermogen heeft geëtaleerd.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com