22 juni 2024

Delft – Fietsparkeerverbod in de Kromstraat

Vanaf donderdag 23 september is er een fietsparkeerverbod tijdens de uitgaansuren in de Kromstraat. Het fietsparkeerverbod geldt op donderdagen vanaf 17.00 uur tot zondagen 06.00 uur. Hulpdiensten moeten op een goede en veilige manier de Kromstraat kunnen bereiken en hun werk kunnen doen, om de veiligheid voor bewoners, bezoekers en ondernemers goed te kunnen borgen.

De geparkeerde fietsen veroorzaken met name tijdens de uitgaansuren problemen voor de hulpdiensten en de algehele veiligheid. Het fietsparkeerverbod geldt voor een langere aaneensluitende periode omdat dit meer duidelijkheid schept.

Vorig jaar heeft de gemeente al plannen voorbereid voor het fietsvrij maken van de Kromstraat. Vanwege de pandemie was de noodzaak van het fietsvrij maken minder urgent geworden.

Op drukke uitgaanstijden wijzen fietscoaches fietsers op het fietsparkeerverbod en verwijzen naar alternatieve fietsparkeermogelijkheden. Op de Markt is er een tijdelijke voorziening om de fiets te parkeren als overloop voor de krapte in de binnenstad.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com