18 mei 2024

Leidschendam-Voorburg – Ambitieuze plannen voor 2030

De gemeente Leidschendam-Voorburg zet in op 2000 extra banen en een dekkend mobiliteitsnetwerk in 2030. Om ruimte voor werkgelegenheid te scheppen is 5% van alle nieuwbouw bestemd voor ondernemers en MKB. Om Leidschendam-Voorburg voor iedereen bereikbaar te houden kiest de gemeente voor een dekkend mobiliteitsnetwerk met ruimte voor auto, fiets, lopen, OV en deelmobiliteit.

Daarnaast zal de bestaande infrastructuur beter benut worden. Op deze manier wil de gemeente ruimte geven aan nieuwe ontwikkelingen op het gebied van wonen, mobiliteit, economie en duurzame energie én tegelijk haar kernwaarde als groene woongemeente behouden.

Dit staat in twee binnenkort in de Raad te behandelen bouwstenen voor de omgevingsvisie: Economie en bedrijvigheid en Mobiliteit en bereikbaarheid.

Na de verkiezingen volgend jaar worden de plannen verder uitgewerkt.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com